Top

Scheepjes CAL2017  Hygge by Kirsten Ballering

De verzendkosten zijn GRATIS binnen Nederland, en je ontvangt een leuk presentje bij je pakket.

Het is zover! De voorverkoop van de CAL2017 is van start gegaan. Vanaf nu zijn de kits te bestellen in onze webshop. De eerste kits worden begin februari verzonden.

'Hygge' (uitgesproken als ‘Hoe-ga’) is een Deens woord, wat gezelligheid betekent. Je kan het vast wel voor je zien: in een warme en knusse omgeving zijn, heerlijk relaxed op de bank haken of breien, lekker eten, je favoriete trui dragen, een kop warme thee drinken, samen zijn met vrienden om leuke herinneringen op te halen, het is allemaal Hygge.

Designer Kirsten Ballering van de blog Haak Maar Raak heeft in samenwerking met Scheepjes deze prachtige door Scandinavië geïnspireerde CAL ontworpen. Vanaf de eerste Scheepjes CAL werd gevraagd wanneer wij onze beroemde Stone Washed garens in een CAL gaan gebruiken en nu kunnen we je laten weten dat dit jaar Scheepjes Stone Washed in de CAL verwerkt is! We hebben het gecombineerd met onze kleurrijke Catona garens voor een mooi contrast. Het patroon voor de prachtige shawl is geïnspireerd door traditionele Scandinavische designs en is versierd met zowel haakmotieven als kruissteken.

De CAL start op woensdag 15 februari en zal 13 weken duren. Iedere woensdagmiddag wordt een nieuw gedeelte van het patroon geplaatst als PDF bestand. De PDF bestanden worden ondersteund met video's. Op deze manier is er genoeg gelegenheid om de CAL te kunnen volgen. De video's worden gemaakt door onze blogster Esther bekend van www.itsallinanutshell.com. De PDF bestanden zijn te downloaden via de Nederlandse en Internationale Facebookgroep en via scheepjes.com.

Natuurlijk verkopen we ook deze keer de kant-en-klare kits. Er zijn 3 kleurthema's beschikbaar: Regenboog, Pastel & Juweel.

*Foto's & Info**
We beloofden ook om meer informatie over de shawls vrij te geven, dus hebben we alle belangrijke punten voor je op een rijtje gezet:

1. De rechthoekige shawl is ongeveer 180-190cm lang en 36cm breed.

2. De shawl is bedoeld om over je schouders te slaan, zodat het prachtige rugstuk met borduursel helemaal te zien is.

3. Het is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden om de shawl een voering te geven. Om dit mogelijk te maken hebben we een optionele week 14, waarin instructies voor de voering worden gegeven. Er zit geen voering in de kit, dus je kan een stofje naar keuze gebruiken!

4. De aangeraden haaknaald maat is 4,5mm. Dit hangt wel af van persoonlijke draadspanning. Dezelfde haaknaald wordt gedurende de hele CAL gebruikt. Om de maat die bij jou past te bepalen kan je een proeflapje haken, iets wat in de Tips & Tricks wordt uitgelegd die voor aanvang van de CAL uitgebracht worden.

5. Het aantal uur per week wat je ongeveer aan deze CAL kwijt bent verschilt per week en per persoon, maar onze testers waren gemiddeld 5-6 uur per week kwijt aan deze CAL.

Het is dus niet langer een mysterie, dit is waar we met zijn allen naartoe zullen werken gedurende de CAL die op 15 februari start!